Dukan Diyeti Yapmak İçin Cheese Cake Tarifi

Published on by Diyet

Dukan Diyeti Yapmak İçin Cheese Cake Tarifi

Bugün size dukan diyeti için rejim tatlısı olan cheese cake tarifi vereceğim. Hepimiz diyet yaparken bir şekilde tatlı krizine gireriz. Bu zamanlarda aklımız fikrimiz tatlı olur hatta yemezsek kendimizi halsiz ve yorgun hissederiz hatta diyeti bırakmayı düşünürüz. İşte bu durumlarda kullanabileceğiniz tatlılar var bunlardan biride dukan diyeti için hazırlanmış dukan diyeti için cheese kek tatlısıdır.

KEK İÇİN :

4 adet yumurta

1 su bardağı kadar Toz

Tatlandırıcı

4 damla kadar vanilya aroması yada yarım paket toz vanilya

1 paket kabartma tozu

1 kilo kadar süzme yoğurt

6 yemek kaşığı kadar irmik

Birkaç damla limon suyu

SOS : 8 adet kadar çilek rondo ile jöle kıvamına getirilecek

2 yemek kaşığı kadar toz tatlandırıcı

1 çay bardağı kadar çeşme suyu

1 tatlı kaşığı kadar nişasta

YAPILIŞI : Yumurtaları şeker ile köpük köpük olana kadar çırpın ve içine vanilya, tereyağı, irmik, yoğurt ve limonu ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu oluşan hamuru herhangi bir kalıba dökerek 170 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Sonra fırından çıkartılan kek soğumaya bırakılır. Sos: Jöle kıvamına getirdiğimiz çilekleri 1 çay bardağı su ve nişasta ile ocakta pişirilir. Bu sos ılık hale geldiği zaman az önceki kekimizin üstüne dökülür ve 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün servis edilir. Afiyet olsun.

Comment on this post

P
2010 senesinden itibaren polyurea su yalıtımı ve poliüretan köpük hizmeti veren İzoilk firmamız, dünden bugüne Konya bölgesinde köpük ve su yalıtımı sektörünün adresi konumuna gelmiştir.
Reply